leden

Uitleg wedstrijden

Competitiewedstrijden (4 delen)

Dit seizoen nemen we weer met de gehele ploeg deel aan de competitie. Deelname aan de competitiewedstrijden is voor iedere zwemmer en zwemster van SG Noord-Limburg verplicht gesteld. De ploeg komt uit in de landelijke D2-klasse en wel op: 7 oktober, 13 januari, 10 februari, en 24 maart. Noteer de wedstrijddagen alvast in je agenda, zodat je geen andere afspraken op deze dagen maakt.

Swimkick/Minioren circuit (4 delen)

Swimkick:

Beginnende wedstrijdzwemmers:
Zwemmen samen met de minioren in een circuit. In de leeftijdscategorie jongens minioren 1 t/m 6 (2012 t/m 2007) en meisjes in de leeftijdscategorie 1 t/m 5 (2012 t/m 2008). Ook gehandicapte kinderen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Voor onze nieuwe wedstrijdzwemmers/zwemsters zit in deze wedstrijd een speciaal programma. Dit is bedoeld om de nieuwe (jongste) zwemmers onder ons op een leuke en ontspannen manier kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen. Deelnemers aan de Swimkick onderdelen kunnen zich niet plaatsen voor de Regionale Minioren Finales. En mogen op twee onderdelen ingeschreven worden. Voor deze categorie, swimkick, zijn ook medailles te verdienen en elke deelnemer krijgt een oorkonde waar de wedstrijdresultaten staan vermeld.

Diskwalificaties
Programma
Het programma is een vastgesteld programma. Er mogen geen nummers worden toegevoegd en de volgorde is ook vaststaand.

Er zal voor de minioren clubmeet gekeken worden wie we al in kunnen zetten voor een bepaalde afstand. Deze wedstrijd wordt als vereniging voor punten gezwommen en iedereen die hier aan deel kan nemen zetten we in. De datum is 20 november. Als je verder gevorderd bent, kunt je aan de individuele minioren-wedstrijd gaan deelnemen. Dit zal bekeken worden door de trainers en T.C.

Minioren

Deelname aan de minioren-nummers; jongens minioren 2 t/m 6 (2011-2007) en meisjes minioren 2 t/m 5 (2011-2008) nemen deel. Dit zijn wedstrijden waar je individueel zwemt en medailles mee kunt verdienen. En voor iedere zwemmer is er een oorkonde waar de wedstrijd resultaten op staan vermeld.

Diskwalificaties
Programma
Het programma is een vastgesteld programma. Er mogen geen nummers worden toegevoegd en de volgorde is ook vaststaand.

De Regionale Minioren Club Meet is verplicht gesteld, hier gaat het om een wedstrijd waarbij in clubverband voor punten gezwommen wordt. De teamwedstrijd zoals boven vernoemd staat: Regionale Minioren Club Meet wordt gezwommen op 11 november 2018 in Venray.

Uitslagen en ranglijsten

Minioren/Junioren circuit (3 delen)

Minioren:

Nemen deel samen met de Junioren aan dit circuit. Ook gehandicapte kinderen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.
Deelname aan de minioren-nummers; jongens minioren 2 t/m 6 (2011-2007) en meisjes minioren 2 t/m 5 (2011-2008) nemen deel. Dit zijn wedstrijden waar je individueel zwemt en medailles mee kunt verdienen. Er worden de zelfde afstanden gezwommen als in het Swimkick/Minioren Circuit alleen op een ander tijdstip zodat je de tijden kunt verbeteren en in de top 100 kunt stijgen.
Ook hier is er voor iedere zwemmer een oorkonde waar de wedstrijd resultaten op staan vermeld.

Junioren:

Nemen deel samen met de minioren aan dit circuit.
Deelnamen aan de junioren-nummers: jongens junior 1 t/m 4 (2006 – 2003) en meisjes junior 1 t/m 3 (2007 – 2005). Deelnemers aan de junioren onderdelen worden opgenomen in de landelijke Junioren klassementen.

Junioren/Jeugd (senioren) circuit (3 delen)

Junioren:

Junioren nemen deel samen met de jeugd (senioren) aan dit circuit leeftijden zie boven. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.
Deelnemers worden opgenomen in de landelijke Junioren respectievelijk Jeugd klassementen.
De wedstrijden worden georganiseerd 2x in een 25 meter bad (eerste helft seizoen) en 2x in een 50 meter bad (tweede helft seizoen).

Programma
Het programma is een vastgesteld programma. Er mogen nummers worden toegevoegd voor de senioren.

Series & finales:

Estafettes

De opstellingen van al onze estafettes worden zorgvuldig en uitsluitend door de t.c./trainers gemaakt. Daarbij wordt niet gekeken naar de individuele belangen of wensen van zwemmers of zwemsters maar staat het belang van SG Noord-Limburg voorop. Op dit onderdeel vertegenwoordig je SG Noord-Limburg en gaan we voor de meest tactische en snelst mogelijke opstelling. Het is ook niet de bedoeling wanneer je ingedeeld staat bij een belangrijke wedstrijd dat je je hier voor afmeld. Hou ook rekening met je clubgenoten die dan ook niet kunnen zwemmen. Dit is een stukje teamverantwoording. Estafettes kunnen alleen gezwommen worden in een 4 tal. Bij het voetbal kun je je in een 11- tal ook niet zomaar afmelden. Voor een goede reden zijn er altijd uitzonderingen. Maar hou zelf in de gaten wat een goede reden is om je clubgenoten in de steek te laten.

Wedstrijden die door de KNZB worden georganiseerd

KNZB-Regio zuid:

Regionale Winterkampioenschappen korte baan en Regionale Zomer kampioenschappen lange baan zijn wedstrijden die door de KNZB Regio zuid georganiseerd worden. Hier zijn limieten voor samengesteld waar je aan moet voldoen voor je hier aan deel kunt nemen. Deze wedstrijden worden gehouden over 2 weekenden. De t.c. schrijft je daar voor in als je deze limiet hebt behaald en je krijgt een e-mail hier over om aan deze wedstrijd deel te nemen. Wij hopen van harte als je deze limiet hebt behaald ook daadwerkelijk deel neemt aan deze wedstrijden. Er moet een goede reden zijn om hier niet aan deel te nemen. Jullie zijn tenslotte de parade paardjes voor de uitstraling van de startgemeenschap. Als je bijna aan een limiet zit voor deze wedstrijd krijg je hier een e-mail voor om deel te nemen aan bepaalde limietwedstrijden om je limiet als nog te behalen. Om verwarring te voorkomen vragen we je om altijd te reageren op het e-mail verkeer.

KNZB

Landelijk worden door de KNZB de Nederlandse junioren/jeugd kampioenschappen, de Open Nederlandse kampioenschappen/Swimcup en de Sprint kampioenschappen korte baan en lange baan georganiseerd. Voor deze wedstrijden moet je limieten zwemmen. Als je hier limieten voor hebt behaald overleg dan met de trainer welke afstanden je gaat zwemmen.
Je krijgt dan ook in de laatste weken voor de wedstrijd een persoonlijk programma voor de training zodat je met deze wedstrijd in topvorm bent.
Zorg er wel voor dat je wanneer je deze wedstrijd mag zwemmen geen training overslaat. De voorbereiding is erg belangrijk voor je prestatie op deze wedstrijd. En ook hier geldt als je een limiet behaald wij ook verwachten dat je deelneemt aan deze wedstrijd. Er moet ook nu een goede reden zijn om niet deel te nemen.
Als je bijna aan een limiet zit voor deze wedstrijd krijg je hier een e-mail voor om deel te nemen aan bepaalde limietwedstrijden om je limiet als nog te behalen.

Toepassing voor de junioren:

We zijn er met zijn allen!

Als we met SG Noord-Limburg naar een wedstrijd gaan, dan gaan we daar met zijn allen naartoe. Dat betekent dat we als ploeg bij elkaar in het zwembad zitten. Ga niet bij je ouders zitten, want dan kan de ploegleider je niet vinden als je moet zwemmen. Als je klaar bent met het zwemmen van een afstand en je bent bij de trainer langs geweest, dan mag je natuurlijk wel even naar je ouders toe.
Als je klaar bent met zwemmen, dan blijf je bij de ploeg totdat de wedstrijd is afgelopen. Alleen als je een goede reden hebt om eerder weg te gaan, hiervan moet vroegtijdig de trainer van op de hoogte gesteld worden en dan zullen de trainers daarin toestemmen.